2014. június 27., péntek

Gyilkos poloska (Rhynocoris iracundus)

Az egész országban gyakori, melegkedvelő faj. Ragadozó, rovarokkal táplálkozik. Az embert nem támadja meg(csak ha védekezik akkor szúr). A rablópoloskákhoz tartozik, az áldozatot megszúrva nyálat bocsájt bele, ami megbénítja vagy megöli azt.Rendszerezés:
 • Ország: Állatok
 • Törzs: Ízeltlábúak
 • Osztály: Rovarok
 • Rend: Félfedelesszárnyúak
 • Alrend: Poloskák
 • Család: Rablópoloskafélék

6 megjegyzés:

 1. Kedves Zoltán, bár ez nem mai bejegyzés, ha megengedi feltennék egy kérdést... remélem kapok rá majd választ is! :) Nagycsoportos kislányommal a napokban kertészkedtünk, közben köszöntünk a szomszédoknak, akikkel kicsit szóba elegyedtünk. A szomszéd néni mesélt erről a fajról, sajnos a lánykám nagyon-nagyon megijedt. Meg is találtam a cikket, amiből információi lehettek a szomszédunknak. http://www.agraroldal.hu/veszelyes-bogar.html Az Ön blog bejegyzése alapján nem tartanék ettől a bogártól, viszont a másik cikk eléggé rémisztő. Ön szerint kell tartanunk ettől a rovartól? Válaszát előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó napot! Remélem megnyugtatja a kislányát, ha azt mondom amióta ez a kép készült nem találkoztam ezzel az àllattal. Lakásban sosem találkoztam még vele. Én személy szerint nem hallottam még ezt a riadalomkeltést korábban. Ha gondolja az egyetemen utánakérdezek van e ennek bármi valóságalapja. Egyébként is olyan elrettentő külsejű szegény hogy senki nem akarja fogdosni.

   Törlés
 2. Kedves Zoltán ! Én ma találkoztam a paradicsomjaim között a jelölő boton ült. Pontosan ez a rovar volt, beazonosítottam, elfényképeztem, de sajnos ide nem lehet feltölteni, de szívesen elküldöm a képét ha ír egy címet. Ha időközben utána nézett az egyetemen kérem tájékoztasson engem is . Nem akarom bántani ha újra találkozom vele, de ha nagyon ártalmas akkor a háziállatai védelmében is tennem kell valamit. Válaszát én is előre köszönöm. Gizella

  VálaszTörlés
 3. Konkrétan csak a lájkvadász álhírterjesztő kamuoldalak írják ezt a hülyeséget. Rovarokat tart háziállatként? Ha igen, akkor kell védeni őket... ;)

  VálaszTörlés
 4. Konkrétan csak a lájkvadász álhírterjesztő kamuoldalak írják ezt a hülyeséget. Rovarokat tart háziállatként? Ha igen, akkor kell védeni őket... ;)

  VálaszTörlés
 5. Èn ha találok egy poloskát meg fogom wc papírral ès le húzom a wc-n semmi se lett mèg büdös

  VálaszTörlés